معرفی كوچ سرفينگ
«كوچ سرفينگ» یک شبکه اجتماعی گردشگری رایگان است که افراد با عضویت در آن میتوانند به هر جای دنیا سفر کنند، بدون آنکه هزینهای برای محل سکونتشان بپردازند.
عضویت در این شبکه اجتماعی مخصوصا برای دانشجویان ایرانی که قصد عزیمت به خارج دارند مفید می باشد.
اغلب ما وقتی با واژه جهانگردی مواجه میشویم فردی را با یک کوله پشتی و عینکی دودی به چشم تصور میکنیم که خیال دارد دنیا را دور بزند. تقریبا همه سفر را دوست دارند و به ماجراجویی علاقهمند هستند. آدمی تا وقتی که جوان است و انرژی و وقت دارد، برای مسافرت کردن پول ندارد، در عوض آن موقعی که پول دارد و میتواند مسافرت کند، وقت آن را به زحمت پیدا میکند. زیرا در بهترین حالت احتمالا شغل تمام وقتی دارد که مرخصی گرفتن از آن چندان راحت نیست. با همه این وجود، سفر به نقاط دور همیشه گران و گزاف بوده و پیدا کردن محلی برای اسکان از مهمترین چالشهای سفر است.
مفهوم كوچ سرفينگ
كوچ سرفينگ در فارسی به معنای «کاناپه گردی» است اما از آنجا که این عبارت برای فارسی زبانان بیگانه است، میتوان از «ميهمان نوازی رایگان» از آن یاد کرد. کوچ سرفینگ یک شبکه اجتماعی مبتنی بر وب و اپلیکیشنهای موبایلی است و عضویت در این شبکه رایگان است. اعضای آن میتوانند به وسیله جستجو با دیگر اعضاء ارتباط برقرار کرده و از امورات یکدیگر مطلع شوند.
تاریخچه كوچ سرفينگ
کوچ سرفینگ در سال ۲۰۰۴ به عنوان یک پروژه داوطلبانه (دلی) توسط بنیانگذار کیسی فنتون، دانیل هافر، سباستین لی توان و لئوناردو باسینی آغاز به کار کرد. یک ایمیل به گروهی از دانشجویان ایسلندی این ایده را که مردم در هر کجا كه تمایل خواهند داشت تا خانههایشان را با غریبهها (یا آنطور که برخی دوست دارند خطابش کنند، دوستانی که هنوز ملاقات نکردهاید) به اشتراک بگذارند، متولد شد. در حال حاضر این شبکه ۱۲ میلیون عضو دارد و ۲۰۰ هزار شهر در سراسر جهان را پوشش داده است (تا می۲۰۱۶).
نحوه كار با كوچ سرفينگ
همانطور كه گفته شد برای اينكه يك «كوچ سرف» شويد ابتدا بايد به عضويت اين شبكه درآييد. با مراجعه به وبسايت كوچ سرفينگ در آن ثبت نام كنيد و تا آنجا كه می توانيد در بخش «پروفايل» مشخصات خود را كامل و جامع وارد كنيد. بايد توجه داشته باشيد كه چه به عنوان يك ميزبان و چه به عنوان يك ميهمان بايد قابل اعتماد باشيد! بنابراين حتي الامكان سعی كنيد كه خودِ واقعيتان را معرفي كرده و اطلاعات صحيح ثبت كنيد؛ «پروفايل شما، اعتبار شماست.»
در سربرگ «about me» يا درباره من، چند سوال مطرح شده كه پاسخِ مفيد به اين سوال ها به شما در تعامل موثر با ديگران (ميزبان ها و ميهمان ها) كمك می كند. آنها را مرور می كنيم.
1. Why I’m on Couchsurfing
چرا عضو كوچ سرفينگ هستم؟
نكته: پاسخ به اين سوال مي تواند به شما كمك كند به ساير اعضا بفهمانيد كه تا چه اندازه در ميزباني يا ماجراجويي مُصر هستيد و چقدر می توانند شما را جدی بگيرند و روی شما حساب باز كنند.
2. Interests
به چه چيزهايی علاقه داريد و يا به دنبال چه مواردی هستيد؟
نكته: توضيح درباره علاقه مندی ها می تواند اين امكان را به شما و ديگران بدهد كه نقاط مشترك را كشف كنيد و به ميزبان يا ميهمانی كه سليقه و ذائقه اش به شما نزديكتر است متصل شويد.
3. Music, Movies, and Books
به چه نوع موسيقي گوش می دهيد، چه ژانری از فيلم ها را مي پسنديد و چه كتابهايی می خوانيد؟
4. One Amazing Thing I’ve Done
آيا تا به حال كاری شگفت انگيز و منحصر به فرد انجام داده ايد؟
5. Countries I’ve Visited
نام كشورهايی كه تا به حال به آنها سفر كرده ايد را بنويسيد.
در سربرگ «my Home» شما به عنوان ميزبان شرايط ميزبانی خود را شرح می دهيد.
1. Max Number of Guests
تعداد نفراتی كه می توانيد به عنوان ميهمان بپذيريد را مشخص كنيد.
2. Last-Minute Requests Okay
آيا با حضور ميهمان ناخوانده موافق هستيد؟ (ميهمان هايی كه زمان حضورشان خيلی نزديك است)
3. Preferred Gender to Host
ميهمان آقا يا خانم برای شرايط زندگی شما مناسب است؟ آقا؟ خانم؟ يا فرقی نمی كند؟
4. Kid Friendly؟
آيا ورود ميهمانانی كه با خود كودك به همراه دارند مجاز است؟
5. Pet Friendly؟
آيا ورود ميهمانانی كه با خود حيوانات خانگی به همراه دارند مجاز است؟
6. Smoking Allowed؟
به ميهمانان خود اجازه سيگار كشيدن می دهيد؟
در سربرگ «Photos» قادر خواهيد بود تعدادی عكس به اشتراك بگذاريد. سعی كنيد حتی الامقدور از فضای خانه خود و جايی كه قرار است آنرا در اختيار ميهمان قرار دهيد عكس بگيريد. از عكس هايی كه بعدها در سفرهای كوچ سرفی خود می گيريد حتما استفاده كنيد.
سربرگ «References» يا ارجاعات، بازخوردِ ميزبانی يا ميهمانی شماست. بدين گونه كه اگر ميهمان يا ميزبانی از شما راضی باشد پيامی با مضمون مثبت بر روی اين صفحه درج می كند و اگر آن ميهمان/ميزبان به هر دليلی از شما ناراضی باشد پيامی با مضمون منفی درج خواهد كرد. لازم به ذكر است كه اين سربرگ سوابق، نوع وكيفيت عملكرد و رفتار شما را از سوی ديگران نمايش می دهد و هيچ كدام از اين پيام ها قابل حذف نيستند. هر چه پيام های مثبت و رضايت بخش در بخش ارجاعات بيشتر باشد سطح اعتماد به شما بالاتر رفته و افراد با خيالی آسوده تر ميهمان/ميزبان شما می شوند.
تا به حال آنچه گفته شد در توضيح بخش پروفايل بوده است. وقت آن رسيده كه بدانيم چگونه با كوچ سرفينگ سفر كنيم. بعد از تكميل مراحل عضويت و ثبت مشخصات در پروفايل، شما واجد استفاده از خدمات اين شبكه اجتماعی هستيد. در قسمت هِدر (header) در سمت چپ جعبه جستجو چند گزينه براي آنچه می خواهيد بيابيد وجود دارد. پيدا كردن ميزبان، يافتن يك عضو، مشاهده مسافرانی كه به منطقه شما (شهر/كشور) سفر كرده اند و همچنين جستجو براي يافتن يك رويداد و گفتگو درباره موضوعی.
برای يافتن ميزبانی كه شما به آن شهر/كشور سفر مي كنيد كافي است گزينه «Find Hosts» را انتخاب كنيد. سپس نام شهری را كه مقصد شماست تايپ كنيد. حالا می توانيد ميزبانانِ شهر مورد نظر خود را ببينيد و انتخاب كنيد. بايد توجه داشت كه صرفِ ارسال درخواست به اين معني نيست كه محل اسكان شما فراهم شده است؛ بدين منظور كه حتما بايد شخص مورد نظر (ميزبان) درخواست شما را بپذيرد. نتيجة درخواست به شما ايميل خواهد شد و اگر از اپليكيشن كوچ سرفينگ استفاده كنيد از طريق أپ برنامه نيز به شما اطلاع داده خواهد شد.
يك نكته مهم و حائز اهميت: فراموش نكنيد ميزبانان (و همچنين ميهمانان) خود را با در نظر گرفتن بخش ارجاعات يا همان سوابقشان انتخاب كنيد تا سفري ايمن داشته باشيد.
کلمات کلیدی :
پی پال ,پی پل ,ویزا کارت ,وقت سفارت ,خريد از آمازون ,پرداخت ارزي ,پرداخت دلاري
بازتاب : سفر خارجی ارزان، کلیاتی درباره کوچسرفینگ - ارزان سفر: خدمات پرداخت آنلاین ارزی دانشجویی | پی پال
سهيل امينی
عالي بود، مرسی
حجت
سلام
اطلاعات بسيار مفيدي بود. ممنونم
مدیر سایت
با سلام و احترام
ممنونیم بابت نظر شما .
باعث دلگرمی ما می شود.
باتشکر
آوا بورالان
سلام
ممنون از پستتون واقعا مفید بود
مدیر سایت
سلام
ممنون از نظرتون که باعث دلگرمی ما می شود.
ملیحه
با سلام در کوچ سرفینگ نحوه پاکسازی این باکس چگونه می باشد؟
مدیر سایت
با سلام و احترام
دقیقا منظور شما از پاکسازی باکس در سایت کوچ سرفینگ چیست؟
حذف کردن اکانت منظورتون هست ؟
باتشکر