پرواززدگی و غلبه بر آن
پرواززدگی و غلبه بر آنReviewed by ananayis on Sep 4Rating: 4.5پرواززدگی و غلبه بر آنپرواززدگی و غلبه بر آن

در حالی که هر کسی ممکن است در هواپیما دچار بیماری پرواززدگی شود، برخی افراد بیشتر به آن حساس هستند و هر بار که با هواپیما مسافرت می کنند، دچار مشکل می شوند. پرواززدگی یک نوع بیماری حرکتی است که به وسیله سیگنال های متناقض ایجاد می شود که حواس شما به مغز منتقل می کند. چشم شما به فقدان حرکت در اطراف شما تنظیم می شود و پیامی به مغز شما می فرستد که هنوز نشسته اید. گوش داخلی شما، با این حال، جنبش واقعی را احساس می کند. سیگنال های متضاد منجر به تهوع و گاهی استفراغ می شود. خوشبختانه، مواردی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بیماری در هواپیما انجام دهید.

بخش اول- آمادگی برای مسافرت با هواپیما

پرواززدگی

1- ا از وعده های غدایی سنگین اجتناب کنید. به آنچه که برای حداقل 24 ساعت قبل از سفر می خورید، توجه کنید. سعی نکنید غذاهای چرب، روغنی و یا به شدت ادویه دار و شور بخورید. در عوض، قبل از پرواز خود تعداد وعده های غذایی یا تنقلات بیشتر ولی سبک تر بخورید. از خوردن وعده های سنگین قبل از سفر اجتناب کنید.
به عنوان مثال، از خوردن مواد غذایی که موجب سوزش سر دل و یا ریفلاکس می شوند، خودداری کنید.
سعی کنید چیزی را بلافاصله قبل از پرواز نخورید، اما با معده خالی هم وارد هواپیما نشوید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-2

2- صندلی خود را با دقت انتخاب کنید. اغلب اوقات شما می توانید صندلی خود را هنگام رزرو بلیط هواپیما انتخاب کنید. مراقب باشید صندلی روی بال و کنار پنجره را انتخاب کنید.
صندلی های روی بال در طول پرواز کمترین میزان حرکت را احساس می کنند. داشتن یک صندلی در کنار پنجره به شما امکان می دهد که چشم خود را روی افق یا یک جسم ثابت قرار دهید.
اگر این صندلی ها در دسترس نیست، یک صندلی را در نزدیکی جلوی هواپیما و پنجره انتخاب کنید. جلوی هواپیما بخش دیگری است که در حال پرواز کمتر حرکت می کند.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-3

3- استراحت کنید. استراحت کافی در حالیکه پرواز خود را آغاز می کنید، به خوبی می توانید به بدن شما کمک کند تا حالت آرامتری را حفظ کند.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-4

4- از داروهای بیماری های پرواززدگی استفاده کنید. پیشگیری از پرواززدگی بهتر از تلاش برای درمان پس از شروع علائم آن است. پزشک شما ممکن است بتواند داروهای مورد استفاده برای پیشگیری از بیماری را تجویز کند.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-5

5- در موردی داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید از پزشک خود سوال کنید. بعضی از داروهای روتین می توانند باعث افزایش حساسیت به احساس تهوع نسبت به دیگران شوند. پزشک شما ممکن است بتواند به شما کمک کند تا به طور موقت داروهای خود را برای سفر آینده خود تنظیم کنید.
هرگز رژیم دارویی خود را بدون تشخیص پزشک تغییر ندهید. انجام این کار همچنین می تواند موجب تهوع، استفراغ، اسهال، و مشکلات دیگری که نمی خواهید در حالی که در پرواز هستید اتفاق بیافتد، بشود. به علاوه ممکن است خود را در معرض خطر بدتر شدن وضعیت پزشکیتان قرار دهید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-6

6- پوشیدن دستبند طب فشاری یا فشردن یک تکه زنجبیل بر روی مچ دست. اگر چه شواهد اثربخشی طب فشاری و یا زنجبیل اثبات نشده است، برخی معتقدند که این گزینه ها موثر هستند. این موارد بر روی مچ دست فشار داده می شوند تا نقاط طب فشاری را تحریک کنند و برخی معتقدند که در کنترل حالت تهوع و استفراغ کمک می کند.

بخش دوم- در طول پرواز

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-7

1- از خواندن یا بازی کردن با کنسول های دستی یا تبلت خودداری کنید. تمرکز بر روی چیزی که نزدیک به چهره و چشمان شماست، سیگنال های حرکتی اشتباه در مغز شما را بدتر می کند.
سعی کنید از هدفون برای گوش دادن به موسیقی استفاده کنید، به یک کتاب ضبط شده یا موضوع مربوط به کار گوش کنید یا یک فیلم برای کمک به عبور زمان تماشا کنید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-8

2- بر روی افق تمرکز کنید. چشم انداز دور در یک نقطه ثابت، مانند تمرکز بر افق، کمک می کند تا مغز شما از حرکت نکردن مطمئن شود و تعادل شما حفظ شود. با استفاده از یک صندلی کنار پنجره می توانید به نقطه ی ثابت ی دور، مانند افق نگاه کنید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-9

3- دریچه های هوا را تنظیم کنید. اطمینان حاصل کنید که هوای تازه در اطراف صورتتان دارید. تنفس هوای تازه و خنک می تواند به شما در آرامش کمک کند و از گرم شدن شما جلوگیری کند. پنکه های کوچک شخصی نیز ممکن است به داشتن هوای خنک و تازه در اطراف شما کمک کنند.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-10

4- تنفس خود را کنترل کنید. تنفس سریع و کم عمق علائم شما را بدتر می کند. نشان داده شده است که تنفس آهسته و عمیق برای کمک به نشانه های بیماری پرواززدگی بهتر از تنفس معمولی کمک می کند.
با استفاده از تکنیک هایی که تنفس آهسته تر و عمیق تر را تشویق می کنند، شما می توانید بخشی از سیستم عصبی خود را که سیستم عصبی پاراسمپاتیک نامیده می شود، به کار ببندید تا خود را آرام کنید. این نوع تنفس به شما کمک می کند تا حالت آرام بخشی را در بدن خود ایجاد کنید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-11

5- از بالش مخصوص برای صندلی خود استفاده کنید. این می تواند به شما برای استراحت کمک کند اما همچنین به ثبات حرکات سر شما کمک می کند. در صورتی که می خواهید احساس راحتی بیشتری داشته باشید، از بالش گردن استفاده کنید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-12

6- هنگام پرواز به آرامی غذا بخورید و از نوشیدن الکل و کافئین در طول پرواز خودداری کنید. از مصرف هر چیزی که می تواند برای معده شما مضر باشد، خودداری کنید. خوردن کراکر های خشک و نوشیدن آب سرد و یخ در هنگام پرواز برای شما مفید است.
در طول پرواز خود مقدار زیادی آب بنوشید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-13

7- بیاستید. اگر احساس تهوع شما شروع شد، بلند شوید. نشستن در صندلی مفید نیست. ایستادن می تواند به بدن شما کمک کند تا احساس تعادل ایجاد کند و امیدوار باشید که احساس تهوع از بین برود.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-14

8- اگر افرادی اطراف شما در هواپیما باشند، از مهمانداران پرواز بخواهید تا صندلی شما را عوض کنند. بوییدن و شنیدن دیگران در اطراف شما که بیماری پرواززدگی دارید مانند یک ماشه بزرگ است، و باعث تشدید بیماری شما می شود. تغییر صندلی ها در یک هواپیما همیشه آسان نیست، اما ممکن است ارزش آن را داشته باشد.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-15

9- بر چیزهای دیگر تمرکز کنید. سعی کنید مثبت باقی بمانید، تا آنجا که ممکن است آرام باشید، تا حد امکان در جای خود باقی بمانید و بر روی چیزهای دیگر متمرکز باشید.
اگر شما برای کسب و کار مسافرت می کنید، در مورد کار خود فکر کنید. اگر شما برای سرگرمی سفر می کنید، شروع به برنامه ریزی یک مسافرت آرامش بخش کنید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-16

10- به موسیقی گوش دهید. گوش دادن به موسیقی با هدفون می تواند به شما کمک کند تا بر موسیقی تمرکز کنید، ذهن و بدن خود را آرام کنید، و هر گونه صدای اطراف خود را که ممکن است استرس و اضطراب شما را افزایش دهد، مانند گریه نوزادان و یا افرادی که ممکن است در هواپیما باشد، مسدود کنید.

بخش سوم- برای مشکلات جدی و مزمن کمک بگیرید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-17

1- از یک درمانگر آموزش دیده کمک بخواهید. اضطراب می تواند بیماری پرواززدگی را تشدید کند. با استفاده از روش های رفتاری شناختی، می توانید کنترل احساس اضطراب و ترس را به دست بگیرید و غلبه بر بیماری پرواززدگی را بیاموزید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-18

2- سعی کنید آرامش عضلانی پیش رونده داشته باشید. این تکنیک به شما می آموزد تا افکار و انرژی خود را بر روی کنترل عضلات تمرکز کرده و به شما کمک کند تا از احساسات جسمی مختلف آگاه شوید.
از بالا یا پایین بدن پیش بروید، به عنوان مثال با انگشتان دست خود شروع کنید. بر کشیدن یک گروه عضلانی تمرکز کنید و آن را برای حدود پنج ثانیه نگه دارید، ماهیچه ها را برای 30 ثانیه تمرین دهید، چند بار تکرار کنید، سپس به گروه عضلانی بعدی بروید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-19

3- آموزش های خوگیری را در نظر بگیرید. حتی برخی از خلبانان حساس به پرواززدگی هستند. برای غلبه بر این مشکل، بسیاری از خلبانان، و همچنین افرادی که مشاغلی دارند که نیاز به سفر هوایی مکرر دارند، آموزش های خوگیری را امتحان می کنند. این آموزش ها شامل مواجهه مکرر با چیزهایی است که باعث بیماری پرواززدگی شما می شود، برای مثال، به ویژه قبل از پرواز طولانی، سفر کوتاه داشته باشید.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-20

4- روشهای بیوفیدبک را مطالعه کنید. مطالعات مربوط به خلبانانی که با بیماری پرواززدگی مواجه هستند، نتایج مثبتی را نشان داده. با استفاده از بیوفیدبک همراه با تکنیک های آرامش، آنها با مشکلات بیماری پرواززدگی مقابله کرده اند.
در یک مطالعه، خلبانان آموختند که بر بیماری پرواززدگی خود را از طریق حرکت در یک صندلی کج و چرخانده، که موجب بیمار شدن آنها می شده، غلبه کنند. آنها برای تغییر در مناطق نظیر دمای بدن و تنش عضلانی تحت نظارت قرار گرفتند. با استفاده از ابزارهای بیوفیدبک و روش های آرامش بخش، گروه کنترل بیماری پرواززدگی خود را یاد گرفتند.

Prevent-Air-Sickness-on-a-Plane-21

5- با دکتر خود صحبت کنید. اگر فشارخون شما به تدریج بدتر یا شدید شود، باید از دکتر خود بخواهید شما را به یک پزشک یا متخصص بیماری های گوش، بینی، گلو، تعادل، و سیستم های عصبی ارجاع دهد.