دانشگاه هاروارد در ایران شعبه می زند
دانشگاه هاروارد در ایران شعبه می زندReviewed by مدیر سایت on Mar 6Rating: 4.0

دانشگاه هاروارد که اعتبار بالایی در بین دانشگاه های دنیا دارد تا کنون در هیچ کشوری شعبه و مدرسه عالی تاسیس نکرده اما خبرها حاکی از موافقت اولیه مسئولان ارشد این دانشگاه برای آغاز فعالیت در ایران است.

بنابراین گزارش یکی از فارغ التحصیلان عالی رتبه ایرانی دانشگاه هاروارد، متولی تاسیس این دانشگاه در ایران شده است و طی تماس ها و مذاکراتی که با مدیران ارشد این دانشگاه صورت گرفته است، قرار شده تا هاروارد در سال آینده فعالیت علمی خود را در ایران آغاز کند.
دانشگاه هاروارد، بعد از آکادمی گردشگری لوزان سوئیس دومین موسسه آموزشی بین المللی است که آمادگی خود را برای حضور در ایران اعلام نموده است.

آغاز به کار دانشگاه هاروارد در ایران که بسیاری از سیاستمداران و نخبگان آمریکایی فارغ التحصیل این دانشگاه هستند از آن جهت حائز اهمیت است، که این همکاری علمی به گشایش روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور ایران و آمریکا می تواند موثر واقع شود.

 از سویی دیگر اگر ایران بتواند تعداد مناسبی از دانشگاه های معتبر بین المللی را مجاب به ایجاد شعبه و آکادمی در کشور نماید علاوه بر این اینکه زمینه های افزایش اعتبار و جایگاه علمی کشور را فراهم می کند، می تواند منافع اقتصادی سرشاری را نیز نصیب ایران نماید.

در حال حاضر نزدیک به 25 درصد از ایرانیان تحصیلکرده و بیش از 50 درصد از متخصصان ایرانی در خارج از کشور زندگی می کنند. این در حالی است که همچنان سالانه در حدود 60 هزار نفر از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل ، به خارج از کشور مهاجرت می کنند.

بنابر همین آمار ، نزدیک به نیمی از دانشجویانی که اخیرا برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر سفر می کنند، بعد از اتمام دوره آموزشی به ایران مراجعت نمی کنند. صندوق بین المللی پول بیکاری ، سطح پایین درآمد اساتید و نخبگان، نارسایی های مالی و اداری و کمبود امکانات تخصصی و علمی را از جمله دلایل مهاجرت ایرانیان ذکر کرده است.

از سویی دیگر علاقه خاص دانشجویان نخبه ایرانی برای ادامه تحصیل در یکی از مراکز علمی معتبر دنیا، از دیگر مواردی است کارشناسان معتقدند نزدیک به 40 درصد مهاجرت نخبگان و برگزیدگان علمی به خارج از کشور را سبب شده است.

طبق گزارش صندوق جهانی پول ایران در بین 19 کشور در حال توسعه یا توسعه نیافته ، جایگاه نخست را به لحاظ فرار مغزها در اختیار دارد. خروج این تعداد نخبه از کشور سالانه نزدیک به 150میلیارد دلار برای ایران هزینه دارد. به عبارت دیگر این حجم خروج نخبگان از کشور باعث کمک 150 میلیارد دلاری ایران به اقتصاد کشورهای توسعه یافته در سال می شود.

نکته مهم دیگر این است که با تاسیس شعب دانشگاه های معتبر بین المللی در ایران ، نه تنها از خروج عظیم نخبگان به خارج از کشور جلوگیری می شود، بلکه سبب جذب نخبگان سایر کشورها و رونق اقتصاد حوزه آموزش در کشور می شود و می تواند سالانه میلیاردها دلار به درآمد ملی کشور بیفزاید.

کلمات کلیدی :

پی پال ,پی پل ,ویزا کارت ,وقت سفارت ,خريد از آمازون ,پرداخت ارزي ,پرداخت دلاري